Frågor vi ofta får från våra kunder


Varför heter ni Golfvante?

Vi brinner för golfhandskar och försökte hitta ett namn som passade vår verksamhet.  Vante är ett mer traditionellt ord för handske som vi tyckte passade bra att bygga vårt varumärke kring. Det blev Golfvante - ett bra namn som vi är stolta över. 

Ni säljer även andra produkter än golfhandskar, varför det? 

Vårt fokus är att erbjuda fantastiska golfhandskar. När vi hittar produkter som vi ser kan komplettera våra golfhandskar kommer vi att erbjuda det. 

Vad är era golfhandskarna gjorda av?

Våra golfhandskar är gjorda av äkta cabretta läder. 

Vad är cabretta läder?

Cabretta läder är gjort endera av får- eller getskinn. Fårskinn är något mjukare och elastiskt men lite mer ömtåligt. Getskinn är något starkare men inte riktigt lika mjukt. 

Planerar ni att göra golfhandskar av annat material?

Just nu har vi inga planer att erbjuda golfhandskar av annat material än äkta cabretta läder. 

Vad är det för skillnad mellan Cabretta AAA, AA och A kvalitet? 

Många butiker använder olika benämningar på kvaliteten på lädret i samband när de säljer golfhandskar. Ofta använder man AAA, AA och A. Det finns inte någon vetenskap bakom skalan. Vi tittar på varje handske/modell och gör en bedömning. Normalt när vi säljer AAA handskar är det från Indonesien. De har oftast det starkaste och mjukaste lädret man kan få tag i till golfhandskar. AA och A är av något sämre kvalitet. Ofta lite mer ömtåligt och inte lika mjukt. Det kommer ofta från Pakistan (men även andra länder förekommer).

Varför har man en golfhandske?

En golfhandske underlättar greppet när du svingar i hög hastighet. Den höga hastigheten gör även att friktionen ökar och golfgreppet kan slit på din hand. Det kan leda till att du får skavsår. En bra golfhandske förbättrar greppet och minimerar risken för skavsår. 

Kan man tvätta en golfhandske? 

Vi rekommenderar inte att du tvättar din golfhandske. Vill du göra rent den så skölj den då i kallt vatten. 

Kan man bli sponsrad av eller samarbeta med Golfvante?

Vi kommer att inleda olika typer av samarbeten och sponsring under 2022. Skulle du vara intresserad så kontakta gärna oss.  

Kan man bli återförsäljare för Golfvante?

Vi är alltid intresserade av att underlätta för våra kunder att köpa våra produkter. Kan du eller ditt företag underlätta detta genom att bli återförsäljare så ber vi dig kontakta oss på [email protected] alt +46709650466

Kan man köpa Golfvante utanför Sverige? 

Ja, vi öppnar upp fler och fler länder där man kan handla våra produkter. 

Var köper ni era produkter ifrån?

Det är lite olika. Normalt köper vi våra golfhandskar direkt från utvalda fabriker i endera Pakistan eller Kina. Men det förekommer även att vi samarbetar med producenter och fabriker i Europa.

Om golfhandsken går sönder vad gör man då?

En golfhandske är en förbrukningsvara. Den håller normalt 3-10 ronder beroende på vilken golfhandske du valt att köpa. Ofta brukar de dyrare handskarna hålla kortare tid (tunnare läder). Spelar du mycket på rangen påverkar det livslängden. Skulle du mot förmodan få en handske som gått sönder i "förtid" så mejla oss så hjälper vi dig. 

Om man beställt fel storlek, hur går man tillväga då?

Vill du byta storlek så mejlar du oss så hjälper vi dig. 

Ni har många färger på era logotyp, varför?

Vi vill erbjuda snygga och stilrena golfhandskar. Ibland passar inte olika färger ihop därav har vi valt att ha olika varianter på vår logotyp så att din handske blir perfekt! 

Min golfhandske "sprack", vad beror det på?

Det kan hända ibland att lädret går sönder eller spricker. Oftast händer det när man provar en handske och handen är för stor.  Går inte handsken på smidigt är den för liten och du behöver ha en större storlek. Testa inte att "pressa" in handen och försök att töja lädret genom att knyta och öppna handen. Risken är då stor att den spricker. 

Varför skall man köpa golfhandskar av Golfvante?

Vi erbjuder produkter av absolut högsta kvalitét, därtill har vi service i världsklass. Vi är uppstickaren som utmanar de stora drakarna! Vi hoppas att det skall vara skäl nog =)